Ambt-Almelo B 4650
Gravenallee 3, 7607 AG te Almelo

Omschrijving

Zuidelijke of linker BOUWHUIS (3B) herbouwd in 1930 (jaartal) door M.H. Krabshuis. Langgerekt gebouw, opgetrokken van rode baksteen op geschilderde plint, dertien gevelopeningen, onder schilddak met hoekschoorstenen. In een risalerend geveldeel twee inrijpoorten met zandstenen segmentbogen met gepleisterde omlijsting met getrokken voegen; vensters met zandstenen omlijstingen en sluitstenen. In het midden van de voorgevel een ovaal venster met festoen waarboven een steen met het wapen Van Rechteren Almelo en het onderschrift Tempore Zegeri. Op de poortbogen het jaartal MDCLXX (1670). Op de rechterpost van de linkerdeur staat HERBOUWD, op de linkerpost van de rechterdeur MCMXXX (1930). Thans deels woning, kantoor en garage

Waardering

Zuidelijke of linker BOUWHUIS van twee bouwhuizen, behorend tot de historische buitenplaats Almelo van algemeen cultuurhistorisch belang:

- wegens de ouderdom

- wegens het type