530056 - Begraafplaats Zorgvlied
Amsterdam AF 765
Bij Amsteldijk 273, 1079 LL te Amsterdam

Omschrijving

Vroeg 20ste-eeuws GRAFMONUMENT (grafnr. O-I-225) blijkens inscriptie voor de familie W. Janssen op ruim bemeten rechthoekig grafperceel omgeven door een haag. Aan de korte zijde een roodgranieten staand monument op natuurstenen sokkel. Bronzen urnen aan weerszijden van hoger en halfrond afgesloten middendeel met bronzen lauwerkrans, palmtak en portret in reliëf. Het betreffende monument van Jansen is gemaakt door de beeldhouwer H. Rautsche uit Parijs. Naam komt in het basement voor. In de bronzen plaat komt de signatuur voor van Rautsche en het jaartal 1906. Het monument is drie of vier jaar na de eerste bijzetting geplaatst. Tegen de lange zijde van het perceel is een eveneens granieten bank geplaatst.

Waardering

Vroeg 20ste-eeuws grafmonument behorend tot de Algemene Begraafplaats Zorgvlied en als zodanig van algemeen belang wegens cultuur- en funerair-historische waarde.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafmonument