Voorst C 967
Bij Poll-laan 5, 7383 RT te Voorst

Omschrijving onderdeel 3

Ten noorden van de moestuin gelegen PAARDENSTAL, uit baksteen opgetrokken gebouw uit het midden van de 19de eeuw op rechthoekige plattegrond onder een schilddak met wolfeind. Vlechtingen langs de dakrand. Gesmoorde pannen. Getoogde dubbele deeldeuren, geflankeerd door ronde lichten in de noordgevel. Op de verdieping een venster met luik. Staafankers. Houten onder- en bovendeuren in oost- en westgevel. Zuidgevel op een rond licht na blind.

Waardering

PAARDENSTAL uit het midden van de 19de eeuw, bij moestuincomplex en als zodanig horend tot de historische buitenplaats De Poll, van belang

- wegens de ouderdom

- wegens het type