Voorst C 968
Voorst C 956
Bij Poll-laan 5, 7383 RT te Voorst

Omschrijving onderdeel 7

MOESTUINMUUR MET KAS

De uit diverse soorten rode baksteen opgetrokken, omlopende TUINMUUR heeft kleine steunberen en is op diverse plaatsen, onder andere ter hoogte van de muurkas afgedekt met dakpannen. De toegangen zijn gemarkeerd door twee stenen hekpijlers met ijzeren spijlenhek. De muur komt voor het eerst voor op de TMK van 1844 Tegen de muur staat een bakstenen KAS onder deels met glas belegd zadeldak. Het dak wordt inwendig geschoord door ijzeren kolommetjes. In het midden een kweekbak en aan de zijkanten tabletten.

Waardering

TUINMUUR met KAS rond het moestuincomplex en als zodanig horend tot de historische buitenplaats De Poll, van belang

- wegens de ouderdom

- wegens het type