Bij Deventerweg 3, 7383 RS te Voorst

Omschrijving onderdeel 11

De LANDBOUWSCHUUR ter linkerzijde aangebouwd, is opgetrokken uit baksteen met een bepleisterde voorgevel. Het geheel is afgesloten door middel van een zadeldak met wolfseinden, gedekt met de gesmoorde oud Hollandse dakpannen. De voorgevel heeft een toegangsdeur met een 2-ruits bovenlicht. Te weerszijden een getoogd gietijzeren venster met roedetracering. De linkerzijgevel heeft laaggeplaatste rechthoekige staldeurtjes in kozijnen, waarboven getoogde gietijzeren vensters met roedetracering. De achtergevel heeft dubbele deeldeuren, afgesloten door middel van een korfboog. Ter weerszijden halfrond gesloten gietijzeren vensters met roedetracering en licht getoogde staldeuren. Ankerbalkgebint.

Waardering

LANDBOUWSCHUUR bij boerderij de Zutphenboer, behorend tot de historische buitenplaats De Poll, van algemeen cultuurhistorisch belang

- wegens de ouderdom

- wegens het type