530104 - Quarantaine-Inrichting
Charlois A 4999
Charlois A 4997
Bij Quarantaineweg 1 B, 3089 KP te Rotterdam

Omschrijving complexonderdeel H

Inleiding

Voormalige PORTIERSLOGE, deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-inrichting, gebouwd in Zakelijk-Expressionistische trant en ten westen van de hoofdingang aan de zuidoostelijke rand van het terrein gesitueerd. De portiersloge stond oorspronkelijk direct in verbinding met de thans niet meer aanwezige toegangspoort tot het terrein.

Omschrijving

Op een rechthoekige plattegrond opgetrokken kleine PORTIERSLOGE, inwendig voorzien van toilet en diepe kast, bestaande uit een bouwlaag en een hoge kapverdieping onder een met rode pannen bedekt overkragend schilddak. De langere zuid- en noordgevel hebben een identieke geleding met aan de oostzijde een hoog rechthoekig venster met roedenverdeling. De oostgevel heeft in het midden de ingang geflankeerd door twee hoge identieke vensters. De westgevel is blind uitgevoerd.

Waardering

Voormalige PORTIERSLOGE als historisch-functioneel onderdeel van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-inrichting, van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde, alsook vanwege de ensemble- en situationele waarde in relatie tot de overige complexonderdelen.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Gezondheidszorg Ziekenhuis portiersloge

Cultuur, gezondheid en wetenschap Gezondheidszorg