530104 - Quarantaine-Inrichting
Charlois A 4999
Bij Quarantaineweg 1 G 03, 3089 KP te Rotterdam

Omschrijving complexonderdeel I

Inleiding

Voormalig CHLOORHUISJE met ondergrondse bassins, deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-inrichting in Zakelijk-Expressionistische trant, westelijk van de entree van het badhuis gesitueerd.

Omschrijving

Eenvoudig, op een rechthoekige plattegrond in baksteen opgetrokken, gebouwtje van één bouwlaag onder een overstekend schilddak. In de oostgevel een toegang. Het CHLOORHUISJE heeft een ondergrondse septic tank ten behoeve van de ontsmetting van het afvalwater.

Waardering

Voormalig CHLOORHUISJE als historisch-functioneel onderdeel van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-inrichting, van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde, alsook vanwege de ensemble- en situationele waarde in relatie tot de omringende complexonderdelen.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Gezondheidszorg Ziekenhuis chloorgebouwtje

Cultuur, gezondheid en wetenschap Gezondheidszorg