530104 - Quarantaine-Inrichting
Charlois A 4996
Charlois A 4997
Charlois A 4999
Bij Quarantaineweg 1 E, 3089 KP te Rotterdam

Omschrijving complexonderdeel J

Inleiding

GROENAANLEG rondom de verschillende quarantainegebouwen met bijbehorende sportvelden, ligusterhaagbeplanting en padenstelsel, in 1933 aangelegd met kenmerken van de Nieuwe Architectonische Tuinstijl, deel uitmakend van het complex Quarantaine-inrichting.

In 1992 is het oorspronkelijke hekwerk met toegangspoort vervangen. Hoewel de oorspronkelijke groenaanleg in de loop der jaren is verwilderd is de hoofdstructuur herkenbaar gebleven.

Omschrijving

GROENAANLEG van het quarantaineterrein met door (oorspronkelijk) lage ligusterhagen omzoomde sportvelden, ligweiden en een padenstelsel met een streng geometrische vakindeling.

Waardering

GROENAANLEG, als historisch-functioneel onderdeel van de in 1930-1933 gebouwde Quarantaine-inrichting, van algemeen belang vanwege cultuur- en tuinarchitectuurhistorische waarde, alsook vanwege de ensemble- en situationele waarde.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Gezondheidszorg Ziekenhuis groenaanleg

Cultuur, gezondheid en wetenschap Gezondheidszorg