Delfshaven E 1183
Bij Westzeedijk 375, 3016 GR te Rotterdam

Complexonderdeel F: 2e Coolhavenbrug

Inleiding

SLUISBRUG "2e Coolhavenbrug", deel uitmakend van het sluizencomplex "Parksluizen", gelegen over het binnenhoofd van de Kleine Parksluis, in de Willem Buytewechstraat.

Omschrijving

De brug is gefundeerd op houten palen. De landhoofden zijn gebouwd van beton en metselwerk. De vaste betonnen brug heeft stalen liggers. Het brugdek is 8,50 meter lang en 21,50 meter breed. De doorvaartbreedte is 6,60 meter. De brug heeft gemetselde hoekpijlers met granieten bekroningen en is voorzien van een gemetselde brugleuning met granieten afdekplaat en een ijzeren reling met krulmotief.

Waardering

1931-1933 daterende sluisbrug "2e Coolhavenbrug", van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het sluizencomplex Parksluizen.