Delfshaven E 1183
Bij Westzeedijk 375, 3016 GR te Rotterdam

Complexonderdeel J: Bedieningsgebouw buitensluishoofd Kleine Sluis

Inleiding

BEDIENINGSGEBOUW van het buitensluishoofd van de Kleine Parksluis deel uitmakend van het complex "Parksluizen", gelegen op de zuidoostelijke hoek van het terrein tussen de beide sluizen.

Omschrijving

Het bedieningsgebouw is opgetrokken in rode baksteen op een vierkante plattegrond met afgeschuinde hoeken en omvat een bouwlaag onder een overstekend, laag schilddak. De afgeschuinde hoeken bevatten rechthoekige smalle vensters met tweeruitsverdeling. De zuidelijke, oostelijke en westelijke gevels zijn blind. De noordgevel bevat een dubbele stalen deur met smalle rechthoekige vensters.

Waardering

Uit 1931-1933 daterend bedieningsgebouw van het buitensluishoofd van de Kleine Parksluis, van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het sluizencomplex "Parksluizen".

Ja Weg- en waterbouwkundige werken Bedieningsgebouw Sluiswachtershuisje bedieningsgebouw buitensluishoofd kleine sluis

Weg- en waterbouwkundige werken Bedieningsgebouw