Delfshaven E 1183
Puntegaalstraat 4, 3024 EB te Rotterdam

Complexonderdeel M: transformatorgebouw

Inleiding

TRANSFORMATORGEBOUW, deel uitmakend van het sluizencomplex "Parksluizen", noordwestelijk gelegen van de Grote Parksluis.

Omschrijving

Het transformatorgebouw is opgetrokken in rode baksteen op een vrijwel vierkante plattegrond met een kleine vierkante, lagere uitbouw aan de noordgevel. Het gebouw omvat een bouwlaag onder een laag schilddak. Op het noordelijke dakschild bevindt zich de gemetselde schoorsteen. De zuidgevel is blind. Aan de noordgevel bevindt zich de lagere, vierkante uitbouw met eigen schilddak. De uitbouw bevat in de west- en noordgevel een horizontaal rechthoekig venster en in de oostgevel een stalen deur. De westgevel bevat in het midden een dubbele stalen deur. De oostgevel is blind.

Waardering

Uit 1931-1933 daterend transformatorgebouw, van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het sluizencomplex "Parksluizen".

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Nutsbedrijf

Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Nutsbedrijf