Delfshaven E 1183
Bij Westzeedijk 375, 3016 GR te Rotterdam

Complexonderdeel N: Transformatorhuis annex kiosk

Inleiding

TRANSFORMATORGEBOUW annex KIOSK deel uitmakend van het sluizencomplex "Parksluizen", zuidwestelijk gelegen van de Grote Parksluis.

Omschrijving

Het transformatorgebouw annex kiosk is opgetrokken in rode baksteen op een vierkante plattegrond met een halfronde, lagere uitbouw (kiosk) aan de op verdiepingsniveau liggende de zuidgevel. Het gebouw omvat twee bouwlagen onder een laag schilddak. Op het zuidelijke dakschild bevindt zich de gemetselde schoorsteen. De westgevel bevat een dubbele stalen deur. De kiosk aan de zuidgevel is rondom geheel voorzien van vensters. Rechts hiervan bevindt zich een houten deur met rechthoekig venster met kleine vierkante roedenverdeling binnen een afgeronde houten deurlijst met granieten aanzetstukken. De oostgevel bevat op de begane grond (ter hoogte van de sluis) een stalen deur en aan weerszijden hiervan kleine rechthoekige ventilatieroosters. De noordgevel is blind.

Waardering

Uit 1931-1933 daterend transformatorgebouw annex kiosk, van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het sluizencomplex "Parksluizen".

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Nutsbedrijf trafo annex kiosk

Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Nutsbedrijf