Zevenaar A 1972
Bij Wittenburgstraat 7, 6901 AN te Zevenaar
Bij Wittenburgstraat 9, 6901 AN te Zevenaar

Omschrijving

Aansluitend aan het erf ten oosten van de twee aaneengesloten dienstwoningen een rode bakstenen SCHUUR onder met Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak uit omstreeks 1890. De gevels worden beëindigd door een uitkragende rand. De schuur heeft een eenvoudige doorgang in terugliggend rondboogveld, gericht naar de woningen. Aan de kopse zuidgevel enkele rondboog vensteropeningen. In de lange oostgevel twee getoogde lage deuren voor varkens.

Waardering

Rode bakstenen SCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van twee dienstwoningen en stenen schuur, zijn in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang

-vanwege de ouderdom en gaafheid

-vanwege de historisch functionele waarde

-vanwege de ensemblewaarde

-vanwege de beeldbepalende waarde als uitdrukking van de historische verweving van de buitenplaats Sevenaer met de stad Zevenaar

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Schuur(L)

Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Schuur