Zevenaar A 1300
Markt 27, 6901 AH te Zevenaar

Omschrijving

Voormalige PASTORIE. In oorsprong 18de-eeuwse rode bakstenen woning, die vanouds tot Kasteel Sevenaer (apart monumentnummer 527177) behoorde en die al op het Kadastraal Minuutplan uit omstreeks 1820 als pastorie wordt aangeduid. De aan de straatzijde van een pleisterlaag voorziene en deels onderkelderde woning is overkapt door een hoog met Oud-Hollandse pannen gedekt schilddak. Aan de voorzijde links beganegronds twee hoger gelegen 6-ruits empire schuifvenster met erboven op de verdieping twee 4-ruits schuifvensters. Op kelderniveau hier twee keldervensters met diefijzers. Rechts de voormalige entree en erboven op de verdieping een 6-ruits empire schuifvenster.

De voormalige PASTORIE is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang

-vanwege de ouderdom

-vanwege de historisch functionele waarde

-vanwege de ensemblewaarde

-vanwege de beeldbepalende waarde als uitdrukking van de historische verweving van de buitenplaats Sevenaer met de stad Zevenaar

Ja Religieuze gebouwen Kerkelijke dienstwoning Pastorie(F)

Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Pastorie