Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
530206
Complexnummer
532510 - NHW-Houten huizen Muiden-Zuid
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82668/55
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Muiden E 1794
Weesperbinnenweg 11, 1398 PC te Muiden

Omschrijving

Houten boerderij ‘De Vechthoeve’, gevormd door een in hoofdzaak op L-vormige plattegrond opgetrokken, twee bouwlagen omvattend pand, dat is voorzien van een zolderverdieping en dat deels is onderkelderd. De begane grond en het beletageniveau boven de kelder zijn voorzien van horizontaal geplaatste rabatdelen, de verdieping van verticale en aanzienlijk smallere delen.

De globaal aan de oostzijde gelegen hoofdgevel bevat links in het gevelvlak een rechthoekig omlijste, boogvormige toegang tot een voormalig achtergelegen bedrijfsgedeelte. De toegang, met halfrond sluitende, dubbele deuren - waarin bovenin fijne roedeverdeling - wordt geflankeerd door twee kleine, verdeelde vensteropeningen. Op de verdieping bevinden zich dubbele, halve glasdeuren. De lange arm van de L-vormige plattegrond wordt onderbroken door een haaks daarop staand risalerend bouwvolume dat wordt gedekt door een zadeldak met holle knik. Aan de noordzijde van de boerderij een serre. In de oksel van beide armen een latere vlak gedekte uitbreiding. In de zuidgevel tevens een afwijkend venster op souterrainniveau en een toegang tot het souterrain.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 532510. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M)

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1939
1940
exact

Bouwtypen

Hoofdcategorie Subcategorie Bouwtypen Toelichting
Verdedigingswerken en militaire gebouwen Bijgebouwen

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing