Bij Taalstraat 151, 5261 BC te Vught

Omschrijving onderdeel 11

ENSEMBLE VAN DRIE TUINBANKEN; drie rechthoekige stenen tuinbanken in Neorenaissancestijl uit het einde van 19de eeuw met in rechthoekige kaders gevatte allegorische voorstellingen en florale motieven in reliëf. De banken staan thans in de schuur achter het koetshuis opgesteld in afwachting van hun restauratie. De banken zijn als onderdeel van de buitenplaats Zionsburg ontworpen en uitgevoerd door de beeldhouwers Johann Theodoor en Charles Stracké.

Het ENSEMBLE VAN DRIE TUINBANKEN is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang

- als gaaf bewaard voorbeeld van een ensemble van tuinbanken uit het oeuvre van de beeldhouwers Johann Theodoor en Charles Stracké;

- als zeldzaam voorbeeld van een ensemble van tuinsieraden dat onderdeel uitmaakt van de bouw- en aanlegcampagne van huis en park van een Nederlandse buitenplaats;

- vanwege de gaafheid;

- vanwege de ensemblewaarde.