528898 - Coendersborch
BY Oudeweg 15, Nuis

Omschrijving

TOEGANGSHEK behorende tot de buitenplaats Coendersborch. De toegang tot het borgterrein wordt in de as van het hoofdgebouw gemarkeerd door een laag, smeedijzeren toegangshek uit de 19de eeuw. Het hek bestaat uit een dubbel uitgevoerd, smeedijzeren spijlenhek met vergulde punten, dat is opgehangen tussen twee hogere stijlen, die worden bekroond door lantaarns van blauw glas; aan de buitenzijden van deze stijlen een vast hek, dat is uitgevoerd conform de draaibare delen. Deze vaste hekken worden beëindigd door kwartronde vleugelstukken met straalvormige invulling.

TOEGANGSHEK van algemeen belang:

- als markering van de toegang tot de buitenplaats;