530401 - Rust en Vreugd
Wassenaar F 11146
Bij Van Ommerenlaan 2, 2243 CD te Wassenaar

Omschrijving onderdeel 10: op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.10

BRUG MET HEK behorende bij de historische buitenplaats Rust en Vreugd. Ten westen van het hoofdgebouw gelegen brug met hekwerk, die tevens de toegang geeft tot de met waterpartijen omgeven huisplaats. De licht gebogen brug, daterend uit ca.1923, bestaat uit een houten brugdek waarop een houten balustrade van staanders waartussen een ijzeren puntige ketting hangt. Op het midden van de brug een ijzeren toegangshek met dubbele hekvleugels en rechte zijstukken.

Waardering

BRUG MET HEK behorende bij de buitenplaats Rust en Vreugd is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde:

- als markering van de entree naar het woonhuis;

- vanwege de vormgeving en materiaalgebruik, kenmerkend voor de bouwtijd;