Driebergen-Rijsenburg C 91
Driebergen-Rijsenburg C 931
Bij Engweg 34, 3972 JH te Driebergen-Rijsenburg

Onderdeel 8:

Omschrijving

MOESTUINMUUR MET MUURKAS. In rode baksteen opgetrokken moestuinmuur uit het laatste decennium van de 19de eeuw, die de circa 45 meter lange zijde van de moestuin aan de NW-zijde afsluit. De muur vertoont brede steunberen aan de achter (NW-)zijde en wordt afgesloten door een bakstenen rollaag. De muur sluit aan de NO-zijde aan bij de gevel van de tuinschuur. Even ten zuidwesten van deze schuur verhoogd de muur zich een stukje ter plaatse van de hier aanwezige MUURKAS uit de eerste kwart van de 19de eeuw. De kas is opgetrokken in rode baksteen op rechthoekige grondslag.

De MOESTUINMUUR MET MUURKAS is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang:

-vanwege de ouderdom;