Domburg K 3383
Bij Dunoweg 8, 4356 EK te Oostkapelle

Omschrijving

BAKKEET behorende tot de buitenplaats Overduin. Tegenover de boerderij en daartoe behorend staat een op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen 18de-eeuwse BAKKEET van één bouwlaag onder een met Oegstgeester pannen gedekt zadeldak. De gevels zijn gecementeerd, behalve de westgevel. In de zuidgevel twee zesruits vensters, in de oostgevel een rond venster in de top en in de noordgevel een omlijste deur met halfrond bovenlicht met rechts daarvan een zesruitsvenster. Tegen de westgevel een kleine aanbouw onder lessenaarsdak met net boven het maaiveld een getoogde opening (bakoven). Het INTERIEUR is gaaf 18de-eeuws met schouw, oven en bedstedewand.

BAKKEET, deeluitmakend van een ensemble van boerderij en bakkeet, van algemeen belang:

- vanwege de ouderdom en de gaafheid;