Laren-Verwolde Q 1096
Bij Jonker Emile Laan 3, 7245 TL te Laren

Omschrijving

Op het erf van de boerderij een klein BAKHUIS op rechthoekige grondslag, voorzien van een zadeldak met gesmoorde muldenpannen en gemetselde schoorsteen. De gevels zijn van baksteen in halfsteensverband en voorzien van een gepleisterde plint. In de naar de boerderij gekeerde voorgevel een kozijn met duivejager en een houten opgeklampte deur. In de geveltop een keperboogvenster met houten opgeklampt luik en gepleisterde lekdorpel.

Waardering

BAKHUIS, deel uitmakend van een ensemble van boerderij, twee hooibergen en bakhuis, behorend tot de historische buitenplaats Verwolde van belang

- wegens de ouderom

- wegens het type