Amstelveen W 1062
Bij Amsteldijk Noord 37, 1184 TD te Amstelveen

Onderdeel 7

Omschrijving

TUINMUUR behorende tot de buitenplaats Oostermeer. De moestuin naast het linker bouwhuis wordt aan de noordzijde begrensd door een tuinmuur. Deze loopt in één lijn vanaf de zuidgevel van het bouwhuis in noordwestelijke richting en buigt vervolgens via een stompe hoek verder westwaarts. Het westelijke deel van de gemetselde rood bakstenen muur wordt aan de parkzijde geleed door recht omhoog lopende steunberen, het noordoostelijke deel wordt aan de parkzijde geleed door lisenen. In dit deel van de muur bevindt zich een deur. Aan de moestuinzijde is de muur grof gecementeerd en wordt geleed door lisenen. Met uitzondering van het door steunberen gelede muurdeel, wordt de muur aan beide zijden afgesloten door een gemetselde tandlijst en een ezelsrug gedekt met rode pannen.

De TUINMUUR behorende tot de buitenplaats Oostermeer is van algemeen belang:

- vanwege de bijzondere vormgeving en de ornamentele waarde;

- vanwege het bijzondere materiaalgebruik;

- vanwege de visueel- en functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur