Twello C 807
Bij Hartelaar 10, 7391 MZ te Twello

Omschrijving onderdeel 4b.

SCHUURBERG.

Naast Laanzicht aan de oprijlaan naar het Hartelaar staat een schuurberg (XIXB). Het muurwerk van het schuurgedeelte is deels van een pleisterlaag voorzien. Hierin getoogde deuren en gietijzeren raampjes. Dit deel is met gesmoorde pannen gedekt. De zijde die naar de weg is gekeerd is in het midden van een verticale beplanking voorzien (de berg). Terzijde is het muurwerk bepleisterd en heeft een gietijzeren venster. Het gedeelte dat boven de schuur uitkomt, de berg, is met een houten verticale beplanking afgeschoten en wordt met een rieten tentdak bekroond.

Waardering SCHUURBERG bij Laanzicht, behorend tot de historische buitenplaats Het Hartelaar, van belang

- wegens het type;

- wegens de ouderdom;