Berkelland
Ruurlo

Omschrijving onderdeel 9

HOUTLOODS. Tegenover de voormalige koetsierswoning gelegen houtloods. Gebouw van omstreeks 1900, aanvankelijk bestaande uit drie vleugels rond een binnenplaats. De binnenplaats is later overkapt. Het gebouw bestaat uit een lange, uit rode baksteen opgetrokken vleugel onder zadeldak met wolfeinden en eenvoudige houten windveren. Rode pannen. In deze gevel aan de lange zijde gekoppelde vensters met roedeverdeling en hoge houten deuren. In de korte zijden dubbel houten deuren met zijlichten met roedeverdeling en een luik op de verdieping. Afsluiting van vensters en deuren met een gecementeerde strek. De twee uitstekende vleugels zijn opgebouwd van houten verticale latten op bakstenen voet en liggen onder daken met wolfeind, rode pannen als dakbedekking. De constructie van het inwendige bestaat uit (secundair toegepaste) ankerbalkgebinten.

HOUTLOODS, behorend tot de historische buitenplaats Ruurlo, van belang

- wegens de ouderdom