Vordenseweg 7 a, 7261 LZ te Ruurlo
Vordenseweg 7 b, 7261 LZ te Ruurlo
Vordenseweg 7 e, 7261 LZ te Ruurlo
Vordenseweg 7 f, 7261 LZ te Ruurlo
Vordenseweg 7, 7261 LZ te Ruurlo

Omschrijving onderdeel 10

KOESTAL, ook wel kasteelboerderij genoemd, gelegen tegenover het huis Ruurlo. Forse schuur op rechthoekige plattegrond onder wolfdak met blauwe pannen gedekt. De stal is in 1754 gebouwd (jaartal in sluitsteen). In de naar de Vordenseweg gekeerde lange gevel enige mestdeuren, waarvan een aantal zijn dichtgezet en venster met luik. In de korte westgevel rondbogige dubbele deuren geflankeerd door dito mestdeuren. Op de verdieping twee rondboogvenstertjes met roedeverdeling en ijzers voor de ramen. Staafankers. De korte oostgevel heeft dezelfde indeling. In de lange noordgevel een aantal mestdeuren en vernieuwde vensters.

KOESTAL, behorend tot de historische buitenplaats Ruurlo, van belang:

- wegens het type