528700 - Den Aalshorst
Dalfsen G 2198
Heinoseweg 16, 7722 JP te Dalfsen

Omschrijving

BOERDERIJ (15a) onder een met riet en pannen gedekt, afgewolfd zadeldak, in de voorgevel met jaartalankers gedateerd 1754. De boerderij is van rode baksteen opgetrokken. Het voorhuis is iets breder dan de daarachter liggende stal. In de voorgevel een negenruits venster met luik, deur met zesruits bovenlicht, een twintigruits schuifvenster met onderluiken en een klein negenruitsvenster met luik. Ter hoogte van het woongedeelte is de rechterzijgevel blind. Ter plaatse van de stal venstertjes met roedeverdeling en vensters met luiken.

Waardering

BOERDERIJ, deeluitmakend van een boerderijcomplex bestaande uit boerderij en kapberg, behorend tot de historische buitenplaats Den Aalshorst, van algemeen belang:

- wegens de ouderdom

- wegens de volkskundige waarde