Bloemendaal E 2315
Bloemendaal E 1008
Bij Busken Huetlaan 6, 2061 EA te Bloemendaal

Omschrijving onderdeel 3

HEKPIJLERS MET TOEGANGSHEKKEN. Langs de Busken Huetlaan en de Bloemendaalseweg liggen hekwerken tussen natuurstenen pijlers. HEK langs de Busken Huetlaan bestaande uit twee natuurstenen pijlers (XIXB) met verdiepte velden, eindigend met een spiegelboog. De pijlers worden beëindigd met een geprofileerde afdekplaat en een afgeplatte piramide. Op de pijlers aan straatzijde 'DE en BEEK'. Het ijzeren hekwerk is recent. HEK langs de Bloemendaalseweg, bestaande uit twee natuurstenen gebosseerde hekpijlers met inspringende hoeken (XIXA). De pijlers worden beëindigd met een gekornisde en geprofileerde afdekplaat met afgeplatte piramide. Het ijzeren hekwerk tussen de pijlers is iets jonger, midden of derde kwart 19de eeuw. De hekspijlen eindigen met een punt.

Waardering

HEKPIJLERS en TOEGANGSHEKKEN, behorend tot de historische buitenplaats De Beek, van algemeen belang:

- wegens de ouderdom;

- wegens de functie;