531067 - (vm.) Christelijke LTS Patrimonium
Amsterdam S 10166
Amsterdam S 10167
Bij Vrolikstraat 8, 1091 VG te Amsterdam

Inleiding

Aan de noord-, west- en oostzijde wordt het schoolgebouw omgeven door het SCHOOLPLEIN. Langs de noordgrens van het perceel bevinden zich twee betonnen BANKEN, links en rechts van de docenten entree bevinden zich eveneens twee betonnen BANKEN.

Omschrijving

Het plein is bestraat met stoeptegels en stroken halve, donkere betontegels in een patroon van 3,5 x 3,5 meter: geënt op de hartmaat van de gevelkolommen. De banken bestaan uit een betonnen I-profiel balk, waardoor het lijkt alsof het constructiebalken zijn. De banken langs de noordgrens zijn circa twee meter lang. De banken links en rechts van de entree strekken zich uit vanaf de docenten entree tot aan beide hoeken van het gebouw. De plaats van de banken is zorgvuldig gepositioneerd in het raster van de bestrating van het schoolplein.

Het schoolplein met de banken is van algemeen belang:

- wegens de ensemblewaarde als complexonderdeel van het ontwerp waarbij het buitenterrein bewust is meegenomen in het ontwerpproces en als onlosmakelijk geheel met het gebouw zelf moet worden beschouwd;

- wegens de architectuurhistorische waarde van de banken waarvan de vormgeving aansluit op de maatvoering van de in het zicht gelaten constructie en materiaalgebruik;

- wegens de samenhang met de overige complexonderdelen.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Onderwijs en wetenschap