Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
531165
Complexnummer
531162 - Eerebegraafplaats
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82750/166
Kadastrale aanduiding
Bloemendaal A 10596
Zeeweg 26, 2051 EC te Overveen

Omschrijving

Omschrijving

In het duinlandschap, ten oosten van de begraafplaats, gelegen BEHEERDERSWONING uit 1948 in carboonzandsteen, bestaande uit een rechthoekig bouwblok van twee bouwlagen met een betonnen daklijst en plat dak, en een lagere langgerekte smalle uitbouw aan de zuidzijde met een lezenaarsdak. De oorspronkelijk open westgevel van de uitbouw is enkele jaren na de bouw van een glazen pui voorzien. De lage uitbouw diende oorspronkelijk als ontvangstruimte na afloop van herdenkingsbijeenkomsten. Het is thans onderdeel van de woning en functioneert tijdens gedenkingen nog altijd als ontvangstruimte.

Waardering

De in het duinlandschap gelegen BEHEERDERSWONING bevat verschillende authentieke details en is qua structuur gaaf bewaard gebleven. De beheerderswoning heeft architectuurhistorische waarde vanwege de passende vormgeving en materialisatie in relatie tot de erebegraafplaats. Het heeft een historisch-functionele betekenis voor de totstandkoming en instandhouding van de erebegraafplaats en als ontvangstruimte bij herdenkingsbijeenkomsten.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 531162. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K) Beheerderswoning

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1948
1948
exact

Bouwtypen

Hoofdcategorie Subcategorie Bouwtypen Toelichting
Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K)

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing