Amsterdam G 9336 A1
Amsterdam G 9336 A2
Amsterdam G 9336 A3
Krom Boomssloot 38, 1011 GX te Amsterdam
Krom Boomssloot 40, 1011 GX te Amsterdam

Omschrijving

Hoekpand (XVIIIb) met twee verdiepingen onder zadeldak. Gevel aan de Dijkstraat bevat grotendeels houten pui met pilasters en kroonlijst, bovenlicht met ingezwenkte ruit, schuifvensters met roedeverdeling halsgeveltop met natuurstenen klauwstukken en gebogen fronton met kuif, hijsbalk. Aan de Krom Boomssloot een gevel onder rechte gootlijst met dakkapel met boogvormig fronton en pilasters, ingang met eenvoudige omlijsting met pilasters en kroonlijst en bovenlicht met ingezwenkte ruit. Links aangebouwd een pand met twee verdiepingen onder zadeldak met halsgevel met natuurstenen klauwstukken en gebogen fronton met palmet en hijsbalk in top. Grotendeels houten pui met pilasters en kroonlijst en zesruitsschuifvensters met ingezwenkte ruitvorm in bovenlichten, op de verdiepingen schuifvensters met grote roedenverdeling.