Aardenburg E 3256
Tuimelsteenstraat 18, 4527 CP te Aardenburg

Omschrijving

PAND uit de 16e eeuw, gewijzigd in de 18e en vroeg in de 19e eeuw. Aan de straatzijde een rechthoekige vleugel met verdieping en zadeldak tussen puntgevels, in de huidige vorm uitwendig omstreeks 1800. Lijstgevel met deur, voorzien van panelen en gesneden kalf. Achter deze vleugel een parallel hieraan lopend ouder gedeelte zonder verdieping onder zadeldak tussen puntgevels, waarvan de noordelijke 16e eeuws is. Haaks hierop een achterhuis, eveneens zonder verdieping en met zadeldak, dat aan de achterzijde schildvormig beëindigd is, 16e of 17e eeuw. Inwendig balkenzolders met 16e eeuwse sleutelstukken en twee 18e eeuwse schouwen, waarvan een met beschilderde boezem. Ten zuiden van de voorgevel een restant van de oorspronkelijke tuinmuur.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)