Horn Heem

Westerkwartier
Den Horn

Grote boerderij met deftig blokvormig voorhuis onder vierzijdig schilddak met vier hoekschoorstenen waarop borden; omgaande gootlijst; omlijste ingangspartij (1869) en vensters. Grote schuur gaaf met zesruitsvensters o.a. tussen inritten aan de achtergevel.

Zie tevens de overwegingen bij het Koninklijk besluit no 19 van 29 mei 1972 inzake de plaatsing op de vastgestelde lijst, waarin is bepaald dat van de boerderij alleen het hoofdgebouw met aanbouwen (bestaande uit een woonhuis, een door een tussenlid daarmede verbonden bedrijfsruimte en een weer daarmede verbonden koestal) op de lijst wordt geplaatst.

JaDorpsstraat69832 PDDen Horn