Alkmaar B 2536
Kapelsteeg 4, 1811 ER te Alkmaar

Omschrijving

Fraai hoekpand gedateerd 1663 met langsgevel aan de Laat. In de Kapelsteeg bakstenen, door pinakel bekroonde trapgevel, waaraan natuurstenen is toegepast voor de platen op de treden, voor de waterlijsten, de cartouchevormige omlijstingen der beide vlieringvensters, voor de aanzet- en sluitstenen der ontlastingsbogen boven de vensters en tenslotte voor de cartouches met datering 1663 en gevelstenen in de borstwering boven de pui. Korfboogvormige ontlastingsbogen met gebeeldhouwd engelenkopje als sluitsteen boven de negenruitsschuifvensters van de eerste en een strekse boog boven het zesruitsschuifvenster van de zolderverdieping. Sierankers: hijsanker in de top. Vlieringluik. Geprofileerde puibalk. Achtruitsschuifvenster in de Empiretrant in de pui. Bovenlicht met snijwerk. In de zijgevel zes- en twaalfruitsschuifvensters. XVII.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Appartementengebouw