Alkmaar A 4445
Langestraat 93, 1811 JD te Alkmaar

Omschrijving

Pand met vijf traveeën brede gevel; natuurstenen hoekpilasters, arkel op consoles, daarboven een rijk gebeeldhouwde bekroning. Attiek met snijwerk in de panelen. De geblokte pilasters van de beganegrond hebben kapitelen met bladornament, de vlakke pilasters van de verdieping ionische. Gesneden voordeur met dito kalf en halfrond bovenlicht, snijwerk in de zwikken; kroonlijst met gesneden voluten, trigliefen en metopen. De arkel rust op fraai gesneden consoles en heeft tussen de ionische pilasters aan de voorzijde een rechthoekig venster met halfrond bovenlicht en snijwerk in de zwikken en gesneden zijlichten, het hoofdgestel met modillons zet zich boven de halve verdieping van de zijtraveeen slechts met de kroonlijst voort XVIII a/b.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)