Alkmaar A 488
Mient 2, 1811 NC te Alkmaar

Omschrijving

Pand met trapgevel bekroond door toppilaster op kraagsteen; de treden gedekt door geprofileerde natuurstenen platen. Verticale geleding door natuurstenen banden. Boven de vensters van de tweede verdieping halfronde ontlastingsbogen met sluitsteen en verdiepte boogvelden; boven het vierruitszoldervenster korfboogvormige ontlastingsboog. Sierankers. Negenruitsschuifvensters. Winkelpui. De zijgevel aan het Waagplein heeft een halfrond uitgemetselde traptoren met ronde lichten; loodrecht op de hoofdmassa aan de zijde een trapgevel, bekroond door toppilaster op gebeeldhouwde kraagsteen, de treden gedekt door geprofileerde natuurstenen platen; korfboogvormige ontlastingsbogen met verdiepte velden boven het vlieringlicht en zoldervenster met gekoppelde zijlichten.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis