Alkmaar A 5094
Oudegracht 247, 1811 CG te Alkmaar

Omschrijving

Vijf traveeën breed pand bestaande uit een rechthoekig blok onder dwars schilddak. Lijstgevel, de lijst voorzien van consoles en modillons. Risaliet van de middentravee, die zich boven de kroonlijst voortzet in de vorm van een tussen twee lisenen gevatte en door een rechte lijst afgesloten dakkapel. Gesneden deur, dito kalf en bovenlicht, waarin de omlijstingen van een alliantiewapen, in een omlijsting van geblokte lisenen en hoofdgestel twee gesneden consoles en modillons. Acht en zesruitsschuifvensters, natuurstenen vensterdorpels. Rechts onder dwars zadeldak een aangebouwd koetshuis met dubbele deur en bovenlicht. Stoep met ijzeren stoephekken. Aan de Gedempte Baansloot fraaie, geverfde houten tuinschutting met toegang gevat in omlijsting van twee pilasters en een hoofdgestel bekroond door driehoekig fronton; geleding van de schutting door pilasters, in elke travee een forse ovale opening. Interieur: stucplafonds, gang met kruisgewelven; tuinkamer met rijk XVIII A stucplafond en schoorsteenboezem. XIX.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)