Alkmaar
Alkmaar

Pand, waarvan het voorste gedeelte gedekt wordt door een dwars schilddak, vijf traveeën brede lijstgevel op natuurstenen plint, met boven de verdieping een lage-verdieping. Geblokte zijlisenen in baksteen; risaliet van de middentravee met op de beganegrond een dubbele deur en halfcirkelvormig bovenlicht gevat in een hardstenen boogvormige omlijsting met diamantkoppen, op de verdieping aan weerszijden van het omlijste veertigruitsvenster twee op een kroonlijst rustende gepleisterde pilasters, die een hoofdgestel met bekronend dorisch fronton dragen. In de vleugels twintigruitsvensters. Stoeppalen. XIX A.

JaVerdronkenoord121811 BEAlkmaar