Arnhem G 185
Amsterdamseweg 461, 6816 VJ te Arnhem

Omschrijving

Boswachtershuis, 2e helft 19e eeuw, van het voormalige buiten "Lichtenbeek". Gepleisterd pand onder met pannen gedekt zadeldak met attiekvormige dakkapel. Pleisterwerk van middenrisaliet en hoeklisenen gebosseerd. Vensters met zesruitsschuiframen en luiken. In rechter zijgevel twee stel openslaande deuren met gedeeld bovenlicht. Haaks op het gepleisterde woongedeelte staat een grote schuur onder met pannen gedekt zadeldak. De linkerzijgevel van deze schuur is witgepleisterd. Aan de achterzijde van de grote schuur staat haaks erop een varkensstal. Links van het woonhuis ligt een witgepleisterd bakhuisje onder zadeldak gedekt met pannen. Achter het L-vormige hoofdblok ligt een losse schuur onder zadeldak gedekt met pannen.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.