Arnhem AC 7957
Arnhem AC 7958
Arnhem AC 8491
Hannesstraatje 4, 6843 NV te Arnhem
Hannesstraatje 2 A, 6843 NV te Arnhem
Hannesstraatje 2, 6843 NV te Arnhem

Omschrijving

Boerderij "De Steenen Camer". Grote hoeve van het Betuwse T-huistype, gedateerd 1848 in de sluitsteen van de inrijpoort van de stal. Gepleisterd woongedeelte met vensters, voorzien van zesruitsschuiframen en deur met bovenlicht, waarin gietijzeren levensboom. Links onderkelderd. Rieten schilddak met hoekschoorstenen. In de woonkamer een geprofileerde houten bordenlijst. Stal onder rieten wolfdak met getoogde poort, zijpoortjes en venstertjes. De boerderij wordt aan de oostzijde geflankeerd door een grote schuur met door riet en pannen gedekt wolfdak, gedateerd 1836 en aan de westzijde door een dergelijke schuur, gedateerd 1855. Op het erf een houten wagenloods onder pannen zadeldak met versierde makelaar.