Jorwerd E 1591
Jorwerd E 1592
Lytse Buorren 3, 9024 EK te Weidum

Omschrijving

Herv. KERK, TOREN EN KERKHOF. Eenbeukig, bakstenen schip met gesloten koor, door siernissen ter weerszijden van de vensters en de kraalprofielen daaraan meest westelijke voorbeeld van 13e eeuws romano-gotiek. Geheel tufstenen 12e eeuwse toren. In de kerk fraaie, meest 18e eeuwse inventaris t.w. preekstoel met doophek en vier herenbanken en overige banken met blakers en lambrizering en achterwand onder het orgel. 15e eeuwse Bremerstenen zerk, drie vroeg 17e eeuwse zerken. Eenklaviers orgel, in 1889 gemaakt door L. van Dam en Zonen. Klokkenstoel met gelui van twee klokken, waarvan één van G. van Wou en J. ter Steghe, 1531, diam. 101 cm. en één van H. Falck, 1626, diam. 86 cm. Mechanisch torenuurwerk.

Nee Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Kerkhof