Bakel en Milheeze P 1385
Pastoor Simonisplein 1, 5763 BG te Milheeze

Omschrijving

R.K. Kerk en Toren. St. Willibrorduskerk. In 1844/45 gebouwd op de fundamenten van de St. Anthoniuskapel die in het begin van de XVe eeuw door Jan van Berlaer, heer van Helmond (1425) gesticht was. De onderste drie geledingen van de toren schijnen nog de overblijfselen van die kapel te zijn. Het Waterstaats-interieur, later nog uitgebreid met korte zijbeuken, met zijn ionische zuilen en halfzuilen en vlak tongewelf, is in 1963 geheel uitgebroken en gemoderniseerd, met toevoeging van twee geheel nieuwe zijbeuken. Tweeklaviers orgel van de Gebr. Gradussen uit 1887. Voor dit orgel werd gebruik gemaakt van het oude orgel van F.C. Smits uit 1856. In 1956 gewijzigd door de Gebr. Vermeulen. Mechanisch torenuurwerk, elektrische opwinding.