Meisevoort 16, 5451 HT te Mill

Omschrijving

Boerderij "De Meysche Voort". In oorsprong vermoedelijk 18e eeuwse boerderij van het middenlangsdeeltype met dwars geplaatst voorhuis; voorhuis onder met riet gedekt zadeldak tegen puntgevel (links) en met wolfeind (rechts) ; schuurgedeelte onder met riet en blauwe pannen gedekt wolfdak. Het voorhuis heeft in de voorgevel drie 9-ruits schuifvensters met luiken en deur met drie-ruits bovenlicht; in de linker zijgevel een 6- en een 9-ruits schuifvenster met luik(en) en twee 4-ruits zoldervensters; in de rechter zijgevel twee 6-ruits schuifvensters met luiken en twee 4-ruits schuifvensters op zolderhoogte. Het schuurgedeelte heeft in de linker zijgevel een deur en een halfrond, een getoogd 6-ruits en drie getoogde 4-ruits ijzeren stalramen; in de rechter zijgevel 8- en 4-ruits venster, vijf getoogde mestdeurtjes en 4 getoogde 4-ruits ijzeren stalramen; in de achtergevel twee staldeuren, twee 4-ruits en twee 12-ruits getoogde ijzeren stalramen en een hooiluik.