ten Boer K 473
Bovenrijgerweg 19, 9797 TD te Thesinge

Omschrijving

Op omgracht erf met scheerlinden aan de westzijde gelegen boerderij van het kop-hals-romp type (XIX-A). Niet onderkelderd voorhuis tussen topgevels met schoorstenen en schoorsteenborden. Aflegering aan een zijde, waarin kelder met opkamer. Zesruitsvensters. Vernieuwde achtergevel van de schuur met zoldervensters. Aangebouwde, in oorsprong 19de-eeuwse maar nogal vernieuwde, haaks op de hoofdschuur gesitueerde bijschuur. Aan de zuidzijde, loodrecht op de boerderij gesitueerd vrijstaand bakhuisje (XIX-c) met uitgebouwde stookplaats. Boerderij met schuur en stookhuis van belang vanwege goed bewaarde hoofdvorm en de voor het Groninger kop-hals-romp type vrij zelden voorkomende dwars aangebouwde bijschuur.