Complexgegevens

Complexnummer
522023

Omschrijving

Inleiding COMPLEX `De Beukenhof' bestaande uit een vrijstaand HERENHUIS (midden negentiende eeuw) met vrijstaande SCHUUR (eind negentiende eeuw) gelegen aan de zuidoostzijde van de Molenstraat binnen de bebouwde kom van Ophemert.

Omschrijving

Gepleisterd, vrijstaand HERENHUIS met rechthoekige plattegrond bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een schilddak gelegen in een houtrijke tuin. Het herenhuis is gelegen aan de zuidoostzijde van de Molenstraat met aan de zuidzijde van het woonhuis een vrijstaande schuur. De schuur met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag wordt afgesloten door een zadeldak gedekt met gesmoorde oud Hollandse pannen.

Waardering

COMPLEX `De Beukenhof' bestaande uit een vrijstaand, wit gepleisterd herenhuis uit het midden van de negentiende eeuw met vrijstaande schuur, gelegen aan de zuidoostzijde van de Molenstraat binnen de bebouwde kom van Ophemert.

- Van architectuurhistorische waarde als gaaf voorbeeld van een vrijstaand herenhuis met schuur uit het midden van de negentiende eeuw.

- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de vrijstaande ligging van het herenhuis en de schuur op korte afstand van elkaar.

- Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld een herenhuis met schuur.