Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
329582
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82713/128
Kadastrale aanduiding
Den Dungen E 1095
Flaas 2, 5275 HH te Den Dungen

Omschrijving

In rode baksteen opgetrokken, waarschijnlijk laat 17e eeuwse boerderij van het staldeeltype met 19e eeuwse langgevel-uitbouw, onder met riet en blauwe oud-hollandse pannen gedekt wolfdak; in kleine gele baksteen opgetrokken, 18e eeuwse hoekplaatsuitbouw onder afzonderlijk met riet gedekt zadeldak tegen klokgevel.

In voor- en linkerzijgevel van hoekplaatsuitbouw een 25-ruits schuifvenster met luiken; in voorgevel staafankers en ovaal zolderluchtgat. In voorgevel met vlechtingen en staafankers van woongedeelte 9-ruitsschuifvenster met luiken, deur met gedeeld bovenlicht gekoppeld aan 10-ruitsvenster met onder luik en zolderluik. In linkerzijgevel 9-ruitsschuifvenster met luiken, vernieuwd 16-ruitsvenster met luiken en in totaal 4 vernieuwde getoogde stalvensters, 3 getoogde staldeuren en een stel deeldeuren.

Achtergevel met staafankers en vlechtingen.

In rechterzijgevel 2 tweelichten met 4-ruits ramen en luiken in het woongedeelte en in totaal 4 stalvensters en 2 staldeuren in het schuurgedeelte. Indeling van woongedeelte oorspronkelijk.

Links voor het huis een put.

Zie ook K.B. dd. 18-3-1985, nr. 18

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M)