Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
511329
Complexnummer
511327 - Pastorie-complex
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82928/81
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Beemster K 1097
Beemster K 821
Bij Middenweg 181, 1462 HJ te Middenbeemster

Omschrijving

Omschrijving

Op rechthoekig grondplan gebouwd KOETSHUIS van één bouwlaag onder overstekend zadeldak met zwarte geglazuurde Hollandse pan en gesneden windveren. Het muurwerk is opgetrokken in rode baksteen met een gecementeerde plint. De voorzijde (O) heeft een dubbele inrijdeur en daarboven een groot rond gietijzeren venster. De rechterzijde (N), met schieters van muurankers, heeft een klein rond gietijzeren venster. De linkerzijde (Z) heeft in het midden een opgeklampte deur met getoogd drieruits bovenlicht. Aan weerszijden van de deur bevindt zich een getoogd en liggend zesruits venster in gietijzer. De achterzijde (W) heeft in de geveltop een opgeklampte transportdeur. Daaronder bevinden zich twee kleine ronde vensters in gietijzer.

Waardering

Het eclectische, uit circa 1880 daterende koetshuis is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het beschreven complex, alsook wegens de karakteristieke bouwhistorische details.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 511327. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Koetshuis (G)

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1880
1880
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing