Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
511750
Complexnummer
511747 - De Tempel
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82975/107
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Overschie A 2879
Bij Delftweg 186, 3046 NC te Rotterdam

Omschrijving

Omschrijving

KOETSHUIS. 19de-eeuws koetshuis met woonhuis, thans (1997) in gebruik als woonhuis en recreatieruimte. Het twee bouwlagen hoge pand op rechthoekige grondslag wordt overkapt door een zadeldak. De van omgaande pilasters voorziene voorgevel heeft een symmetrische meerruitsvenster- en deurindeling en is voorzien van een waterlijst. De topgevel heeft een segmentboogvormige beëindiging. De achtergevel is eveneens voorzien van omgaande pilasters die bekroond worden door een geprofileerde dekplaat en heeft een rechte beëindiging. De twee inrijdeuren zijn in het verleden voorzien van een samengestelde venster- en deurindeling. Op de verdieping twee ronde vensters en een dubbele deur. Hiervoor is een balkon met vaste trap gemaakt. INTERIEUR In het interieur de originele splitsing in een woongedeelte en 'garage', die thans in gebruik is als recreatieruimte.

Waardering

KOETSHUIS behorende tot de historische buitenplaats De Tempel, van algemeen belang:

-vanwege de ouderdom; -vanwege de architectonische vormgeving; -vanwege de gaafheid van het exterieur; -als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; -vanwege de functioneel ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats;

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 511747. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Koetshuis(L)

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing