Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
521954
Complexnummer
521953 - Malgre Tout
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82911/40
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Warmond D 1804
Warmond D 5007 A1
Warmond D 5007 A2
Warmond D 5006
Oranje Nassaulaan 16, 2361 LC te Warmond

Omschrijving

Complexonderdeel 1

Langgerekt WOONHUIS opgetrokken in rode baksteen in kruisverband met twee bouwlagen onder een samengesteld met riet gedekt schilddak met dakkapellen en halfronde steekkappen. De vensters van het pand zijn grotendeels gelijkvormig; het zijn gekoppelde vensters onder een dubbel negenruits bovenlicht met halve luiken. De voorgevel aan de straatzijde (zuid) bestaat uit drie delen waarvan het middelste risaleert. In het rechter bouwdeel zijn twee vensters geplaatst. In het risalerende centrale deel zijn eveneens twee vensters geplaatst en een grote gekoppelde vensterpartij met terrasdeuren, deze laatste dateren uit de jaren vijftig van de twintigste eeuw en kwamen in de plaats van een loggia. De zijgevel van het risaliet (oost) heeft drie vensters. In het rechter terugliggende bouwdeel is een venster geplaatst. De kopse gevel aan de oostzijde bezit twee vensters. In de achtergevel (noord) is de entree geplaatst binnen een portiek onder een luifel. Aan weerszijden daarvan zijn vensters geplaatst, geheel links in de gevel bevindt zich een tweede entree met een zesruits bovenlicht. Op de verdieping zijn drie meerruits vensters geplaatst met halve luiken.

Waardering

Het woonhuis is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een woonhuis gebouwd in landelijke stijl.

Het woonhuis is vrijwel gaaf in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering.

Het woonhuis heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met de daarnaast gelegen dienstwoning. Tevens heeft het woonhuis stedenbouwkundige waarde vanwege de beeldbepalende ligging aan de Oranje Nassaulaan.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 521953. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Woonhuis

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1900
1925
globaal

Bouwtypen

Hoofdcategorie Subcategorie Bouwtypen Toelichting
Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Villa

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
Heroriëntatie op tradit. bouwwijzen
invloeden

Ambachten

Vakman Beroep Toelichting
Onbekend ; Zuid-Holland
overig ambachtsoort