Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
522639
Complexnummer
522638 - De Hoef
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82659/31
Kadastrale aanduiding
Catharijne F 2761
Hogeweide 6, 3541 BC te Utrecht

Omschrijving

Omschrijving

SCHUUR begin 20ste eeuw, op rechthoekig grondplan, in baksteen eenlaags opgetrokken, onder een met kruispannen belegd zadeldak tussen topgevels. In de langsgevel die naar de achterzijde van de boerderij is gericht komen twee segmentboogvormige deeldeuren voor die een lagere vleugeldeur met zesruits bovenlicht flankeren alsook een kenmerkende staldeur, een 2x4-ruits getoogd raam en een ijzeren stalraam van het type 'wybertje', dat op de linkerhoek wordt herhaald. De eindgevels bezitten ook beneden twee 'wybertjes' en boven een hooiluik met wybertje-bovenlicht. De ontlastingsbogen bestaan alle uit strekse bogen. De moderne mastgoot is van ondergeschikt belang.

Waardering Schuur, van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als goed en redelijk gaaf voorbeeld van een schuur begin 20ste eeuw. Van ensemblewaarde in relatie met de overige complexonderdelen.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 522638. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing