Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
527668
Complexnummer
527667 - Geertruida Cornelia
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82969/60
Kadastrale aanduiding
Gorssel E 7925
Gorsselse Enkweg 2, 7213 LM te Gorssel

Omschrijving

Omschrijving

MOLENAARSHUIS. Het stenen molenaarshuis met een onregelmatige T-vormige plattegrond is voorzien van een schilddak dat is gedekt met dakpannen. De voorgevel van het molenaarshuis is asymmetrisch ingedeeld. Het is voorzien van drie zes-ruits vensters met aan weerszijden van elk venster een uitwendig luik. Tussen de twee meest linkse vensters bevindt zich het voordeurkozijn met een twee-ruitsvenster boven de deur. In de voorgevel zijn recht boven de drie zes-ruits vensters drie lage rechthoekige vensters opgenomen. De voorgevel en de beide zijgevels zijn voorzien van een horizontale band boven de vensters. De T-vormige uitbouw aan de achterzijde is voorzien van een zadeldak met wolfseind dat is gedekt met dakpannen. De binnenhoek linksachter in de T-vormige plattegrond is dichtgebouwd met een éénlaagse stenen aanbouw die is voorzien van een plat dak. Het interieur van het molenaarshuis is voorzien van authentieke elementen.

Waardering

Het molenaarshuis is van algemeen belang uit typologisch en bouwtechnisch-historisch oogpunt als functioneel onderdeel van het complex aan de Gorsselse Enkweg.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 527667. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie- en poldermolen Molenaarshuis

Bouwtypen

Hoofdcategorie Subcategorie Bouwtypen Toelichting
Boerderijen, molens en bedrijven Industrie- en poldermolen

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing